Over Edouard Brun
In september 2023 hadden we onze eerste ontmoeting met Emmanuel om te zien of we als team konden samenwerken om zijn prachtige product te exporteren en te delen in Nederland. Met een warme lach en een ondeugend gevoel voor humor laat Emmanuel je zich meteen thuis voelen op hun terrein. Hun verhaal is bewonderenswaardig; dit bedrijf is gestart in 1898, en hoewel ze meer dan genoeg wijngaarden van henzelf hebben, omvat hun traditie ook het kopen van druiven om telers te ondersteunen die hun eigen kelders niet bezitten en de champagne niet zelf maken, maar afhankelijk zijn van de verkoop van hun druiven. Ook dit Champagnehuis heeft het hele productieproces zelf in de hand. Tijdens een rondleiding vertelt Emmanuel met veel passie over hun ambitie, horen ruiken en zien we een fermentatieproces in 1 van de barrels van Brun en sluit 1 van de medewerkers met een voldaan gevoel het oogstseizoen af. Wij zijn verkocht op basis van de charme van het bedrijf, het verhaal en uiteraard het smaakprofiel van de Champagnes.
Emmanuel en zijn broer Philippe runnen het bedrijf. Philippe houdt toezicht op het onderhoud van de wijngaard en produceert de wijnen, terwijl Emmanuel verantwoordelijk is voor de financiële en commerciële functies. Samen sturen ze dit bedrijf aan, waarbij ze groeien, oogsten, persen, mengen en het vloeibare goud bottelen, zodat velen ervan kunnen genieten.